Valokuva-albumi

Klikkaa kuva isommaksi. Kuvia voit selata NuoliAlas ja NuoliYlös tai Vierityspalkilla

24.12.2018, Jouluaatto
Intiön hautausmaan sankaripatsaalla kunniavartiossa vasemmalla puolella Jorma Isoherranen ja Erkki Lappalainen. Oikealla puolella Maire ja Raimo Jalander
23.11.2018, Joulujuhla
Virittäydyimme perinteisesti joulun tunnelmaan Pyhän Tuomaan kirkon seurakuntasalissa. Yhdistyksen hallitus ja naistoimikunta vahvistuksena Leena Turunen olivat huolehtineet käytännön järjestelyistä. Ohjelma oli monipuolista vieden ajatuksemme jouluun. Katsaus luotiin jo kesän matkasuunnitelmiin. Ohjelman voit katsoa TÄSTÄ. Juhla kuvina: Juhla vaatii valmisteluja. Etukäteen taiteltiin noin 150 lautasliinaa. Kuvassa Ritva työn parissa. Leenalla oli kattila - ei aivan täynnä herkullista joulupuuroa mantelien kera. Marjatta ja Sirkka kattavat kahvipöytää. Ritva, Seppo ja Leena katsastavat kutsuvieraspöytää. Muutamia kuvia ohjelman suorittajista. Vakiovieraamme, ihanat Puolivälinkankaan päiväkodin eskarilaiset lauloivat meille joululauluja. Siiri Rautio lausumassa runoja. Emeritus maaherra Eino Siuruainen kertoin Kannaksen matkoista. Viimeisenä kuvana on yleinäkymä juhlavieraista. Juhlaan osallistui arviolta 110 henkilöä.
14-16.9.2018, Lappeenranta
Kaatuneitten omaisten hengellisille ja kulttuuripäiville matkasi 34 osallistujaa. Reitti kiersi vaihtelevassa syys säässä Valamon luostarin kautta Lappeenrantaan. Ensimmäiset neljä kuvaa ovat Valamosta, joka tuntui olevan mieluinen yöpymispaikka. Seuraavana on kuvia Lappeenrannan sankarihautausmaalta, joka on Suomen toiseksi suurin antaen leposijan 2388 sankarivainajalle. Sinne on haudattu myös ne kaatuneet, joiden kotipaikkaa ei ole voitu selvittää. Hautausmaan tuntumassa sijaitsee vuonna 2012 pystytetty Sotaorpopatsas. Viimeiset kuvat ovat itse pääjuhlasta, jossa saimme kuulla koskettavia puheita sekä nauttia tanssi- ja musiikkiesityksistä. Kuvissa esiintyy juhlapuheen pitäjä valtioneuvos Riitta Uosukainen, kansantanssiryhmä "Kimurantti" ja Sari Kaasinen kannelta soittaen ja laulaen. Komea Rakuunasoittokunta aloitti Ratsuväen marssilla ja säesti lopussa yhteislaulua "Karjalaisten laulu". Ensi vuonna tapaamme Sotkamossa.
17.-19.7.2018, Kesämatka
Kulttuuria, elämyksiä sekä kuumuutta, kaikkia näitä saatiin yllin kyllin tämänkesäisellä matkallamme aina Tuusulanjärven rantatien kulttuurikohteisiin saakka. Kuvien kertomaa: Kuva 1: Serlachius-museon nykytaidetta. Saimme nähdä myös vanhojen mestareiden töitä kuten Akseli Gallen-Kallelan, Albert Edelfeltin, Helene Schjerfbeckin ja Hugo Simbergin teoksia. Kuva 2: Ryhmäkuva Ainolan etupihalla. Kuva 3: Jean Sibeliuksen hauta. Kuva 4: Pekka Halosen taiteilijakoti. Ryhmämme kuuntelee oppaan kertomuksia taiteilijan elämästä. Kuva 5: Aleksis Kiven kuolinmökki. Kuva 6: Tutustumiskäynti Tuusulan kauniiseen kirkkoon. Kuva 7: Vaikuttava esitelmä lottien töistä.
22.05.2018, Honkapirtillä
Vietimme kevätkauden päättäjäisiä toukokuun helteessä perinteiseen tyyliin ohjelman ja ruokailun merkeissä. Saimme ihastella jäsenkuntamme kädentaitoja ja ideoita. Kyllä osaamista on ja ideat eivät lopu. Hyvää kesää kaikille toivottavat hallitus ja naistoimikunta avustajineen.
20.05.2018, Kaatuneitten muistopäivä
Oulun seudun sotaorpojen ja Kaatuneitten omaisten yhteisen seppeleen sankaripatsaalle laskivat Sirkka Ikonen, Maire Jalander ja Erkki Manninen.
24.12.2017, Jouluaatto
Intiön hautausmaan sankaripatsaalla kunniavartiossa edessä oikealla Harri Lamberg, takana Marika Lamberg, vasemmalla edessä Kari Lamberg ja takana Senja Lamberg.
6.12.2017, Suomi 100 Oulun sankarihaudat
Suomi 100 Oulun sankarihaudat juhlavalaistuksessa.
25.11.2017, 100-vuotis seppeletalkoot
Patelan marttojen seppeletalkoot Honkapirtillä. Talkoissa olivat mukana Senja ja Maire.
15.11.2017, 15-vuotisjuhla
Yhdistyksemme vietti 15 vuotisjuhlia 15.11.17 Pyhän Tuomaan kirkon seurakuntasalissa. Seurakuntasali oli ääriään myöten täynnä yhdistyksen jäseniä sekä arvokas kutsuvierasjoukko. Juhlapuheen piti emeritus maaherra Eino Siuruainen. NMKY:n mieskuoro juhlisti tapahtumaa isänmaallisilla lauluilla. Ennen ansiomerkkien ja standaarien jakoa Hannu Tarvas esitti koskettavan tarinan sotalesken asioinnista sanomalehden konttorissa. Yhdessä lauletun maakuntalaulun jälkeen nautittiin emäntien tarjoamat maukkaat juhlakahvit.
16.-17.6.2017, Oopperamatka Ilmajoelle
Linja-autollinen oopperan ystäviä suuntasi matkan kohti Ilmajokea. Matkan ensimmäinen kohde oli Kokkola, oppaan johdolla tutustuimme kesäiseen ja aurinkoiseen kaupunkiin, lounaan nautimme merellisissä maisemissa jonka jälkeen olikin hyvä jatkaa matkaa seitsemän sillan saaristotietä Luotoon ja tutustuminen Tyynelän tonttulaan. Jatkoimme Pietarsaareen ja teimme tutustumiskierroksen kaupunkiin oppaan johdolla. Pietarsaaresta jatkoimme Vaasaan, illallisen jälkeen olikin hyvä käydä pienellä happihyppelyllä ja nukkumaan. Aamulla opas oli jo aamiaisen jälkeen vastassa ja suunta kohti Strömsötä ja kiertoajelu hienossa Vaasan kaupungissa. Sitten olikin aika suunnata Ilmajoelle Mannerheim-oopperaan, tilaisuus oli hyvin vaikuttava ja hieno. Matkamme onnistui jälleen hienosti ja ilmat suosi koko matkan ajan.
23.5.2017, Kevätkauden päättäjäiset Hannuksessa
Vietimme kevätkauden päättäjäisiä 23.5.2017 Hannuksen kylätalossa, Hannuksessa. Paikalle oli saapunut n. 100 yhdistyksemme jäsentä ystävineen. Päivää vietettiin hyvän ruuan, hauskan ohjelman sekä kilpailujen ja laulun merkeissä.
24.12.2016, Jouluaatto 2016
2016 jouluaaton kunnianosoitus sodassa edesmenneille isille ja äideille Takana: Reino Kuitula ja Eila Tuohino, edessä: Anneli ja Pentti Moilanen.
23.11.2016, Joulujuhla 2016
Vietimme joulujuhlaa tuttuun tapaan Pyhäntuomaan kirkon seurakuntasalissa jouluisen ruoan ja monenlaisten ohjelmien merkeissä. Paikalle oli saapunut 185 yhdistyksemme jäsentä sekä ystävää.
12-14.7.2016, Kesäretki Hettaan
Kesäretkemme suuntautui heinäkuussa Lappiin ja aina Norjan Kautokeinoon saakka. Matkalla oli mukana 48 henkilöä. Sateisesta heinäkuusta huolimatta ilmat suosi matkalaisia ja paikoin oli jopa hellettä. Ensimmäisessä kuvassa vierailimme Kampsuherran valtakunnassa kampanisukahveilla Lapin saagoja kuunnellen. Seuraavaksi ihastelimme Reidar Säröistenniemen taidetta. Ryhmäkuvassa Pallastunturin juurella. Juhlsin hopeagalleria oli kyllä näkemisen arvoinen Kautokeinossa samoin kuin Saamelais kirkko. Tutustuimme myös Hetan kirkkoon, kuvassa kirkon upea alttaritaulu. Kotimatkalla piipahdimme vielä katsomassa kosken kuohuja Kukkolan koskella.
24.5.2016, Kevätkauden päättäjäiset Hannuksessa
Kevätkauden päättäjäisiä vietettiin Hannuksen kylätalossa 24.5.2016. Aurinkoista päivää vietettiin 100 henkilön voimin kilpailujen, laulujen, arpajaisten sekä hyvän ruuan merkeissä. Kuvassa Anne Marie ja Anne Laure Delsaute säestää vasta alkunsa saanutta lauluryhmää, ryhmässä lauloivat Anneli ja Pentti Moilanen, Siiri Rautio ja Harri Lamberg
31.3.2016, Kemin lumilinna
31.3.2016 teimme tutustumisretken Kemin lumilinnaan sekä jalokivikalleriaan. Mukana oli kaikkiaan 48 sotaorpoa ystävineen, nautimme erinomaisen lounaan Merihovissa ja sitten olikin hyvä tutustua lumilinnan upeisiin jääveistoksiin ja Jalokivigalleriaan. Jalokivigalleriassa tavattiin myös kuninkaallisia. Paluumatkalla poikkesimme vielä kahville Merihelmeen.
24.12.2015, Kunniavartio Sankaripatsaalla
24.12.2015 Kunniavartiossa Sankaripatsaalla Pirkko ja Jaakko Ponkala, Senja Lamberg ja Pekka Hirvonen.
25.11.2015, Joulujuhla
Yhdistyksemme joulujuhlaa vietettiin Pyhän Tuomaan kirkon seurakuntasalissa 25.11.2015, tilaisuuteen osallistui 200 henkilöä. Sali oli laitettu juhlakuntoon ja saimme nauttia jouluisesta ohjelmasta mm. Puolivälikankaan päiväkodin esikoululaiset ilahduttivat meitä runoilla ja monilla lauluilla
20 - 21.8.2015, Ruskaretki Sallaan
Ruskaretki suuntautui 20 - 21.8.2015 Sallan alueelle, menomatkalla poikettiin Napapiirillä tarkistamassa oliko joulupukki paikalla ja olihan se tottakai ja kirjeet saatiin hyvissäajoin pukille. Matka jatkui ruokailun jälkeen Kemijärvelle, jossa katseltiin oppaan opastuksessa Taivaantulien vilmauspaikat. Sallassa majotuimme Holiday Club kylpylähotelliin ja nautimme upeista maisemista sekä myöhään saapuneesta kesästä. Tutustuimme Sallan merkittävimpiin taistelupaikkoihin, Sallan kirkkoon, Sallan sota- ja jälleenrakennusajan museoon. Paluumatkalla poikkesimme vielä Oulangan tutkimusasemalla.
5.-6.9.2015, Valtakunnalliset Hengelliset ja kulttuuripäivät
Valtakunnalliset Hengelliset ja kulttuuripäivät pidettiin 5.-6.9.2015 Oulussa. Järjestäjinä olivat Kaatuneitten Omaisten Liitto, Oulun Kaatuneitten omaiset ja Oulun seudun Sotaorvot. Tulokahvit molempina päivinä ja lauantai-illan tulevaisuus-seminaari pidettiin keskustan seurakuntakodin uusissa tiloissa. Ekumeeninen messu oli Oulun Tuomiokirkossa. Messun jälkeen ruokailu ja päätöskahvit Musiikkikeskuksen aulatiloissa Unirestan järjestämänä. Pääjuhla oli musiikkikeskuksen Madetojan salissa.