Valokuva-albumi

Klikkaa kuva isommaksi.

Yhdistyksen joulujuhlaa vietettiin 27.11.2014 Pyhän Tuomaan kirkon seurakuntasalissa. Juhlaan osallistui 200 sotaorpoa ja kannattajajäsentä sekä kutsuvieraita.
Oulun seudun sotaorpojen sekä Oulun Seudun Sotalasten yhteinen hiljaisenviikon tapahtuma Pyhän Tuomaan kirkolla 1.4.2015
Keväkauden päättäjäiset vietettiin 26.5.2015 kauniissa säässä mielenkiintoisessa Varjakan kartanossa ja saaressa. Paikalla oli runsaasti yhdistyksen jäseniä ja ystäviä. Aluksi nautittiin todella maistuvaa lohikeittoa jälkiruokineen. Kartanon paviljongissa Antero Mikkonen kertoili mielenkiintoisesti Varjakan historiaa jonka jälkeen osa väestä siirtyi saareen, Mikkosen opastuksella. Päivä jatkui kahvittelun, yhteislaulun, arvonnan sekä makkaranpaiston merkeissä.
Kesäisen kulttuurimatkan teimme 22-23.7 Oulujärven maisemiin oppaan Kirsi Kilpeläisen mainiolla opastuksella. Kirsi kertoili Oulujärven ympäristön elämästä, maisemista sekä nähtävyyksistä. Ensimmäinen kohteemme oli Lamminahon talo Nuojuassa, sieltä matka jatkui jättiläisen maahan Kivesvaaralle ja edelleen Paltamoon ihastuttavaan kanttorilaan. Illalla tutustuimme Paltaniemeen, Eino Leinon perinnetaloon sekä Paltaniemen kuvakirkkoon. Illalla saimme osallistua Paltaniemen kylätalolla Trio Elegian pienimuotoiseen konserrttiin, joka koostui Eino Leinon runoihin sävellettyistä lauluista. Esitykset olivat todella mieleenpainuvia ja nautittavia. Kotimatkalla tutustuimme vielä Kainuun ainoaan harmaakivikirkkoon Vuolijoella, josta matkamme jatkui Manamansaloon Kassu Halosen taidetaloon. Paluumatkalla poikkesimme vielä Säräisniemellä Ruununhelmessä.
Valtakunnalliset Hengelliset ja kulttuuripäivät pidettiin 5.-6.9.2015 Oulussa. Järjestäjinä olivat Kaatuneitten Omaisten Liitto, Oulun Kaatuneitten omaiset ja Oulun seudun Sotaorvot. Tulokahvit molempina päivinä ja lauantai-illan tulevaisuus-seminaari pidettiin keskustan seurakuntakodin uusissa tiloissa. Ekumeeninen messu oli Oulun Tuomiokirkossa. Messun jälkeen ruokailu ja päätöskahvit Musiikkikeskuksen aulatiloissa Unirestan järjestämänä. Pääjuhla oli musiikkikeskuksen Madetojan salissa.
Ruskaretki suuntautui 20 - 21.8.2015 Sallan alueelle, menomatkalla poikettiin Napapiirillä tarkistamassa oliko joulupukki paikalla ja olihan se tottakai ja kirjeet saatiin hyvissäajoin pukille. Matka jatkui ruokailun jälkee Kemijärvelle jossa katseltiin oppaan opastuksessa Taivaantulien vilmauspaikat.Sallassa majotuimme Holiday Club kylpylähotelliin ja nautimme upeista maisemista sekä myöhään saapuneesta kesästä. Tutustuimme Sallan merkittävimpiin taistelupaikkoihin, Sallan kirkkoon, Sallan sota- ja jälleenrakennusajan museoon. Paluumatkalla poikkesimme vielä Oulangan tutkimusasemalla.
Yhdistyksemme joulujuhlaa vietettiin Pyhän Tuomaan kirkon seurakuntasalissa 25.11.2015, tilaisuuteen osallistui 200 henkilöä. Sali oli laitettu juhlakuntoon ja saimme nauttia jouluisesta ohjelmasta mm. Puolivälikankaan päiväkodin esikoululaiset ilahduttivat meitä runoilla ja monilla lauluilla
24.12.2015 Kunniavartiossa Sankaripatsaalla Pirkko ja Jaakko Ponkala, Senja Lamberg ja Pekka Hirvonen.
31.3.16 teimme tutustumisretken Kemin lumilinnaan sekä jalokivikalleriaan. Mukana oli kaikkiaan 48 sotaorpoa ystävineen, Nautimme erinomaisen lounaan Merihovissa ja sitten olikin hyvä tutustua lumilinnan upeisiin jääveistoksiin ja Jalokivigalleriaan. Jalokivigalleriassa tavattiin myös kuninkaallisia. Paluumatkalla poikkesimme vielä kahville Merihelmeen.
Kevätkauden päättäjäisiä vietettiin Hannuksen kylätalossa 24.5.2016. Aurinkoista päivää vietettiin 100 henkilön voimin kilpailujen, laulujen, arpajaisten sekä hyvän ruuan merkeissä. Kuvassa Anne Marie ja Anne Laure Delsaute säestää vasta alkunsa saanutta lauluryhmää, ryhmässä lauloivat Anneli ja Pentti Moilanen, Siiri Rautio ja Harri Lamberg
Kesäretkemme suuntautui heinäkuussa Lappiin ja aina Norjan Kautokeinoon saakka. Matkalla oli mukana 48 henkilöä. Sateisesta heinäkuusta huolimatta ilmat suosi matkalaisia ja paikoin oli jopa hellettä. Ensimmäisessä kuvassa vierailimme Kapsuherran valtakunnassa kampanisukahveilla Lapin saagoja kuunnellen. Seuraavaksi ihastelimme Reidar Säröistenniemen taidetta. Ryhmäkuvassa Pallastunturin juurella. Juhlsin hopeagalleria oli kyllä näkemisen arvoinen Kautokeinossa samoin kuin Saamelais kirkko. Tutustuimme myös Hetan kirkkoon, kuvassa kirkon upea alttaritaulu. Kotimatkalla piipahdimme vielä katsomassa kosken kuohuja Kukkolan koskella.
Vietimme joulujuhlaa tuttuun tapaan Pyhäntuomaan kirkon seurakuntasalissa jouluisen ruan ja monenlaisten ohjelmien merkeissä. Paikalle oli saapunut 185 yhdistyksemme jäsentä sekä ystävää.
a
2016 jouluaaton kunnianosoitus sodassa edesmenneille isille ja äideille Takana: Reino Kuitula ja Eila Tuohino, edessä: Anneli ja Pentti Moilanen.
:
Vietimme kevätkauden päättäjäisiä 23.5.2017 Hannuksen kylätalossa, Hannuksessa. Paikalle oli saapunut n. 100 yhdistyksemme jäsentä ystävineen. Päivää vietettiin hyvän ruuan, hauskan ohjelman sekä kilpailujen ja laulun merkeissä.
Linja-autollinen oopperan ystäviä suuntasi matkan kohti Ilmajokea. Matkan ensimmäinen kohde oli Kokkola, oppaan johdolla tutustuimme kesäiseen ja aurinkoiseen kaupunkiin, lounaan nautimme merellisissä maisemissa jonka jälkeen olikin hyvä jatkaa matkaa seitsemän sillan saaristotietä Luotoon ja tutustuminen Tyynelän tonttulaan.Jatkoimme Pietarsaareen ja teimme tutustumiskierroksen kaupunkiin oppaan johdolla. Pietarsaaresta jatkoimme Vaasaan, illallisen jälkeen olikin hyvä käydä pienellä happihyppelyllä ja nukkumaan. Aamulla opas oli jo aamiaisen jälkeen vastassa ja suunta kohti Strömsötä ja kiertoajelu hienossa Vaasan kaupungissa. Sitten olikin aika suunnata Ilmajoelle Mannerheim- oopperaan, tilaisuus oli hyvin vaikuttava ja hieno. Matkamme onnistui jälleen hienosti ja ilmat suosi koko matkan ajan.
Yhdistyksemme vietti 15 vuotisjuhlia 15.11.17 Pyhän Tuomaan kirkon seurakuntasalissa. Seurakuntasali oli ääriään myöten täynnä yhdistyksen jäseniä sekä arvokas kutsuvierasjoukko.Juhlapuheen piti emeritus maaherra Eino Siuruainen.NMKY:n mieskuori juhlisti tapahtumaa isänmaallisilla lauluilla. Ennen ansiomerkkien ja standaarien jakoa Hannu Tarvas esitti koskettavan tarinan sotalesken asioinnista sanomalehden konttorissa. Yhdessä lauletun maakuntalaulun jälkeen nautittiin emäntien tarjoamat maukkaat juhlakahvit.
UUSIA